Hoofdstraat 1 - Veghel

Mijn inspiratietoer op de Modefabriek !

Lieve fans,

gisteren stond er een lange dag op het programma.  Het halfjaarlijks bezoek aan de Modefabriek http://www.modefabriek.nl  en een nieuwe kleine beurs die ik wilde bezoeken; A small gathering.  https://www.eventbrite.nl

Nog een beetje moe van het feesten op Fabriek Magnifique https://www.fabriekmagnifique.nl/ stapte ik om 9.30 u de auto in .. vol verwachting …

Met buiten 28 graden, was de Modefabriek niet zo druk bezocht.  Tijd genoeg dus om uitgebreid alle nieuwe collecties te bekijken en een praatje te maken met de agenten.

Aan mijn verwachtingen werd ruimschoots voldaan.  Zoveel kleur, zoveel verschillende stijlen en zoveel inspiratiebronnen !

We zien eerst en vooral veel romantische invloeden, lange en halflange zwierige rokken, lange en halflange jurken en overal rushes te over.  Hierbij zien we dan ook nog eens heel veel kleur.  Van pastel tot fel.  Veel roze, geel en groen en vooral veel bloemen.

Daarnaast zien we ook veel rock invloeden, zwart wit blokjes, stoere bikerjacks, studs en shirts met teksten met hieronder stoere boots, regelrecht afkomstig uit straatculturen over de hele wereld.

De streepjes kunnen we ook niet meer wegdenken uit het modebeeld en al lang niet meer alleen in blauw wit!  De mannenpakken blijven uiteraard een hot item en de mantels die kunnen niet oversized genoeg.   Een beetje mannelijkheid maakt een vrouw immers net iets stoerder :-).  Hieronder dragen we wijde soepel vallende pantalons met bloemen, strepen of in een mooie zijde.

De stoffen worden rijker, we zien natuurlijke materialen zoals viscose in plaats van polyester; veel katoen, wol, zijde en linnen.  Ook zien we brocaat, gouden biezen, lurex, gehaakte details en borduursels.

Pop art is ook een item wat ik heb gespot; prints uit tekenfilms, stoffen met stripverhalen in alle kleuren van de regenboog maar vaak ook op een zwarte ondergrond wat dan toch ook weer wel iets chiques heeft.

De invloeden vanuit de sportwereld zijn ook niet meer uit het modebeeld weg te denken.  De broek met de strepen bies, gooi die zeker nog maar niet weg!  De halflange lichte regen parka, de rugzak en uiteraard sneakers, ze blijven trending, ook in 2019.

Wat schoenentrends betreft, die zijn er minder te zien op de Modefabriek.  Echter … ik ontdekte wel een super leuk nieuw label ” Copenhagen”  https://www.copenhagenfootwear.com/  genaamd.  De ontwerpen zijn van de voormalig designer van Liebeskind, de productie vindt plaats in Italië en de distributie en het hoofdkantoor zitten in Duitsland.  Een mooi minimalistisch label waar ik meteen voor viel.  Een prachtig huwelijk met alle overdaad in de kleding!   Daarbij zegt het merk : we houden van handgemaakte schoenen, design en fietsen en laat ik nu net gek op fietsen zijn dus … 🙂

Ook kan ik jullie nu al verklappen dat ik eveneens een – voor Janelli – nieuw label heb gespot : RubyTuesday  http://www.rubytuesday.nl/ .  Dit Nederlandse merk bestaat al enkele jaren en heeft in de loop der tijd bewezen gesofisticeerde collecties te brengen, een beetje rock ‘n roll gecombineerd met Franse chique, prima pasvormen en vele natuurlijke materialen waarvan een groot gedeelte ook nog “groen” geproduceerd wordt.  Ik kan niet wachten tot wanneer het eerste gedeelte wordt uitgeleverd … helaas pas op het einde van het jaar.

Moe maar erg voldaan streek ik gisterenavond omstreeks 21 u het terras op … nagenietend van een inspirerende dag en vol ideeën voor volgend jaar !

Volgende week vertel ik jullie hoe je het best je vakantiegarderobe samenstelt en inpakt !

Graag tot dan !

Fijne week !

Liefs,

Ilse x

https://www.youtube.com/watch?v=HckYNlWuv7g